Njut i vedeldad bastu vid sjön

Det är enkelt och trevlig att bada bastu i Fagerhult. Vi har en bastu med el-aggregat i huset där tvättmaskinen finns och en vedeldad bastu vid sjön.

Bastun vid tvättstugan är öppen, det är bara att sätta på den och njuta. Det är den vänstra ratten som används för att sätta på och slå av. Den högra ratten ställer man in värmen med. Låt den stå på max! Och slå av bastun när du är klar.

Den vedeldade bastun kommer man till på stigen som går till vänster ner mot sjön strax utanför den stora infartsgrinden. Bastun är låst, det finns nycklar i alla hus. Förhoppningsvis står det en korg med torr ved bredvid bastuugnen när du kommer. Använd den och fyll den gärna igen när du bastat klart så att nästa besökare har torr ved.

Ved till bastun finns i vedskjulet på framsidan. Det går in långa vedträn i bastuaggregatet men om de ändå är för långa kan du såga så mycket som du behöver med hjälp av sågen som hänger på sidan på vedskjulet och sågbocken.  Tar det slut i vedskjulet får du ta med dig ved ner från vedboden uppe på gården.