Galleri i Fagerhult

Fagerhult är inte bara en gård. Det är också ett galleri.

Vi, Bodil och Rolf, har ett galleri i Vreta kloster där vi regelbundet ställer ut konst av konstnärer från när och fjärran.  Ibland har vi också utställningar i kulturladan i Fagerhult.

I de olika husen finns mycket konst, som till exempel bilden till vänster,  "Motsatsplatsen" av Linköpingskonstnären Assi Molin. . Läs mer om konst i husen längre ner på sidan.

Konst i husen

I varje hus har vi hängt tavlor som vi tycker om och som vi tycker passar där. Några av dem säljer vi. Oftast bor ju någon i husen. Så om ni är intresserade av att se de tavlor som finns i de hus som ni själva inte bor i kan ni fråga oss så kommer vi överens med dem som för tillfället hyr huset om en tid när ni kan titta in och se tavlorna. Om du blir nyfiken på vårt galleri i Vreta kloster kan du se mer här: www.gallerivretakloster.se.

När vi nu flyttar in konst i Fagerhult tar vi upp en tradition. Under 1970- och 1980-talen hade konstnären och livsfilosofen Ove Megin en kursverksamhet för personlig utveckling här. Han bodde själv i Gransjö vid Odensvi men kursverksamheten var alltså här i Fagerhult. Artiklarna bakom länkarna ger en bild av hans idéer.  

https://Meginskolans grundare har gått ur tiden – Västerviks-Tidningen (vt.se)

https://Gransjo | Tjustgalleriet i Västervik